Psychologische keuring defensie afgekeurd
08 mei 2023 
2 min. leestijd

Psychologische keuring defensie afgekeurd

De psychologische keuring bij defensie is een cruciale stap in het proces van het worden van een militair. Het doel van deze keuring is om de mentale geschiktheid van de kandidaat te beoordelen en te bepalen of deze in staat is om de vereiste taken uit te voeren. Helaas worden veel kandidaten afgekeurd tijdens deze keuring, wat kan leiden tot teleurstelling en frustratie. In dit artikel zullen we enkele tips en oefenopdrachten delen die kunnen helpen bij het succesvol doorlopen van de psychologische keuring bij defensie.

banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden

Tips psychologische keuring defensie afgekeurd

  • Tip 1: Bereid je mentaal voor

Een van de beste manieren om jezelf voor te bereiden op de psychologische keuring is om je mentaal voor te bereiden. Dit kan door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen, of andere ontspanningstechnieken. Het doel hiervan is om jezelf in een ontspannen en geconcentreerde toestand te brengen, zodat je beter in staat bent om de vragen en situaties tijdens de keuring aan te pakken.

  • Tip 2: Wees eerlijk en open

Tijdens de psychologische keuring bij defensie is het belangrijk om eerlijk en open te zijn over jezelf en je achtergrond. Dit betekent dat je geen informatie achterhoudt of liegt om een betere indruk te maken. De psycholoog is er om je te helpen en te beoordelen of je geschikt bent voor de militaire dienst, en het verbergen van informatie kan leiden tot problemen en kan je kansen op succes verminderen.

  • Tip 3: Bereid je voor op de vragen

Tijdens de psychologische keuring bij defensie kunnen er verschillende soorten vragen worden gesteld, waaronder vragen over je persoonlijkheid, achtergrond, levensstijl en ervaringen. Het is belangrijk om jezelf voor te bereiden op deze vragen, zodat je jezelf beter kunt presenteren en je kansen op succes kunt vergroten.


Oefenopdrachten psychologische keuring defensie afgekeurd

  • Oefenopdracht 1: 

Probeer dagelijks een korte meditatie- of ademhalingsoefening te doen. Dit kan bijvoorbeeld een ademhalingsoefening van 5 minuten zijn waarbij je je concentreert op je ademhaling en probeert je geest leeg te maken.

  • Oefenopdracht 2: 

Maak een lijst van alle persoonlijke informatie, inclusief eventuele problemen, die relevant kunnen zijn voor de psychologische keuring. Overweeg hoe je deze informatie zou presenteren tijdens de keuring en welke vragen je zou kunnen verwachten.

  • Oefenopdracht 3:

 Maak een lijst van de mogelijke vragen die je zou kunnen verwachten tijdens de psychologische keuring. Zoek vervolgens online of in boeken naar voorbeeldvragen en oefen met het beantwoorden van deze vragen.

Conclusie

Het succesvol doorlopen van de psychologische keuring bij defensie vereist een goede voorbereiding en een gezonde mentale en emotionele staat. Door jezelf mentaal voor te bereiden, eerlijk en open te zijn en je voor te bereiden op de vragen, vergroot je je kansen

Nog meer oefenen: 
Wil je meer oefenen? Doe dan de Defensietest Training! Met de Defensietest Training kun je tegen een vergoeding levenslang voor alle onderdelen van de defensiekeuringen onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je beter presteert op een defensietest.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap