Kennismakingsdagen Luchtmobiele Brigade
16 mei 2022 
3 min. leestijd

Kennismakingsdagen Luchtmobiele Brigade

Wanneer je wilt gaan solliciteren bij de luchtmobiele brigade, dan is het verplicht om deel te nemen aan de kennismakingsdagen. De kennismakingsdagen duren 72 uur. Tijdens deze kennismakingsdagen krijg je een goed beeld van de werkzaamheden van de luchtmobiele brigade. Het is belangrijk dat je jezelf hier goed op voorbereidt.

Inhoud


banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden


Wat houdt de luchtmobiele brigade in?

De luchtmobiele brigade is een van de onderdelen van de Koninklijke Landmacht. De Luchtmobiele Brigade is een eenheid die binnen 20 dagen overal ter wereld ter plaatse kan zijn voor verdediging. Dit kan dan gaan om verdediging van eigen gebied, maar ook om verdediging van bondgenoten, de internationale rechtsorde, rampenbestrijding of humanitaire hulp.

De Luchtmobiele Brigade kan worden ingezet in NAVO-verband, maar ook als onderdeel van de Verenigde Naties.

De taken van de Luchtmobiele Brigade zijn als volgt:

- verdediging van eigen en bondgenootschappelijk grondgebied

- bescherming van de internationale rechtsorde

- ondersteuning van civiele autoriteiten

De Luchtmobiele Brigade kenmerkt zich door snelle inzetbaarheid en de mogelijkheid zich flexibel te verplaatsen. Dit doet de Luchtmobiele Brigade door middel van het eigen lichaam, maar grotendeels ook met behulp van een aantal voertuigen.

 

Kennismaking dag 1 van de luchtmobiele brigade

Dag 1 van de kennismakingsdagen van de Luchtmobiele Brigade staat vooral in het teken van kennis maken met je begeleiders en de Luchtmobiele Brigade. Tijdens de eerste kennismakingsdag worden je gewicht en lengte gemeten. Hier zijn bepaalde eisen voor. De minimale lengte die je moet hebben is 1.65 meter. Aan je gewicht wordt geen specifieke eis gesteld, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je in goede conditie aan komt. De sporttest is namelijk ook een onderdeel van de eerste kennismakingsdag. De onderdelen die je moet afleggen tijdens deze sporttest zijn een coopertest, marstest, til- en draagtest en je moet ook een stuk kunnen zwemmen.


Coopertest

Tijdens de coopertest moet je minimaal 2700 meter binnen 12 minuten kunnen afleggen. Als je dit niet haalt, dan heb je het eerste onderdeel van de sporttest niet behaald.

Til- en draagtest

In de til- en draagtest ga je een zware munitiekist tillen. Je moet 10 keer met een munitiekist van 20 kg lopen, 10 keer met een munitiekist van 30 kg en 5 keer met een munitiekist van 40 kg. De afstand die je moet afleggen is 25 meter. Dit is een zware test en daarom moet je ervoor zorgen dat je goed bent voorbereid.

Marstest

De marstest is een test waarbij je met een zware rugzak bepaalde afstanden gaat afleggen. De eerste afstand die je moet afleggen is 2 kilometer met een rugzak van 25 kg. De tweede afstand is 2 kilometer, deze afstand leg je af met een rugzak van 35 kg. De laatste afstand is 800 meter. Tijdens deze 800 meter loop je met een rugzak van 45 kg.

Zwemmen 

Als je bij de Luchtmobiele Brigade in functie wilt komen, is het ook belangrijk dat je goed kunt zwemmen. De afstand die je moet afleggen bij de zwemtest is 200 meter, dat moet in een keer zonder pauze.

Het is dus belangrijk dat jezelf voor deze testen goed voorbereidt.

Kennismaking dag 2 van de luchtmobiele brigade

Dag 2 van de kennismakingsdagen staat in het teken van militaire vaardigheden. Deze militaire vaardigheden zijn een survival, klimtoren, wapeninstructie, hindernisbaan en een touwbaan. Nadat je de militaire vaardigheden hebt afgerond, krijg je een gesprek met een psycholoog. Deze psycholoog werkt voor defensie en gaat met jou een gesprek aan over jouw motivatie om bij de Luchtmobiele Brigade in functie te komen.

Dit zijn de onderdelen die je af moet ronden tijdens kennismaking dag 2 van de Luchtmobiele Brigade.

Kennismaking dag 3 van de luchtmobiele brigade

De derde kennismakingsdag staat bekend als de meest zware dag. Op deze dag ga je een aantal mentale en fysieke uitdagingen aan. Hier kun je echt laten zien wat je in je mars hebt en hoe graag jij bij de Luchtmobiele Brigade in functie wilt komen.

Aan het einde van kennismakingsdag 3 weet je of jij geschikt bent voor een functie bij de Luchtmobiele Brigade.

Overige zaken over de kennismakingsdagen van de Luchtmobiele Brigade

Hierboven staat al veel informatie die je nodig hebt over de kennismakingsdagen en wat je allemaal te wachten staat. Verdere informatie vind je hieronder:

- deelname aan de kennismakingsdagen is mogelijk vanaf 17 jaar. De maximale leeftijd is 27 jaar.

- zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je aan de kennismakingsdagen begint. Je kunt je op dat moment geen blessures veroorloven.

- heb je een blessure, of ben je ziek, zorg er dan voor dat je je op tijd afmeldt.

- haal je de sporttest niet binnen de vereiste tijd dan krijg je een tweede kans.

- je wordt beoordeeld op je fysieke en mentale kracht tijdens de kennismakingsdagen.

- heb je de kennismakingsdagen van de Luchtmobiele Brigade met succes doorlopen dan krijg je een certificaat waarmee je kunt solliciteren bij de Luchtmobiele Brigade. Dit certificaat is 365 dagen geldig.

Meer oefenen:

Wil je meer oefenen? Doe dan de Defensietest Training! Met de Defensietest Training kun je tegen een vergoeding levenslang voor alle onderdelen van de defensiekeuringen onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je beter presteert op een defensietest.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap