Vliegertest defensie
28 maart 2022 
2 min. leestijd

Vliegertest defensie

Wil jij vlieger worden bij defensie? Dan moet je eerst door de vliegertest heen komen. De vliegertest deel 1 is de eerste stap in het selectietraject voor de functie van militair vlieger. Lees dus verder als je de vliegertest wilt doorkomen!

Inhoud


banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden

Basiseisen vlieger

Om vlieger te kunnen worden zijn er bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Je moet in het bezit zijn van een havo- of vwo-diploma met minimaal een 6 voor de vakken wiskunde, Engels en Nederlands. Een overgangsbewijs naar vwo 6 met minimaal een 6 voor de vakken wiskunde, Engels en Nederlands is ook voldoende.

Er gelden nog meer basiseisen als je vlieger wilt worden:

  1. Je moet tussen 17 en 26 jaar en 11 maanden oud zijn.
  2. Je moet tussen 162 cm en 193 cm lang zijn.
  3. Een bril of lenzen dragen is geen probleem als je vlieger wilt worden, maar je oogafwijking mag niet groter zijn dan -2 of +2.
  4. Je moet een zwemdiploma in je bezit hebben.
  5. Je hebt geen rijbewijs nodig om vlieger te worden.

Daarnaast zijn er nog meer toelatingseisen waaraan je moet voldoen. Je moet een lichamelijk onderzoek ondergaan, hierbij wordt je getest op je gehoor en wordt je urine nagekeken. Daarna is er een sporttest die je moet afleggen, dat is een onderdeel van het lichamelijk onderzoek. Tot slot volgt er nog een psychologisch onderzoek en een veiligheidsonderzoek. Bij het psychologisch onderzoek wordt er onderzoek gedaan naar je karakter, kennis en instelling. Bij het veiligheidsonderzoek wordt er gekeken of je in het verleden in aanraking bent geweest met justitie.


Selectie

Wanneer je aan alle basiseisen voldoet, mag je de selectieprocedure doen. Dit is een zware procedure van meerdere dagen, waarin je op van alles wordt getest. Je moet elk onderdeel van de selectie succesvol afsluiten, voordat je door naar het volgende onderdeel mag. Als je dus voor alle testen bent geslaagd, behalve voor het laatste onderdeel, dan ben je dus niet door de selectie heen en val je alsnog af.


Toelatingsgesprek

Tot slot is er nog een toelatingsgesprek voordat je als vlieger aan de slag kan bij defensie. In dit gesprek wordt onder andere besproken waarom je vlieger wilt worden. Aan de hand van je antwoorden in dit gesprek kan worden ingeschat hoe gemotiveerd je bent en of je wel geschikt bent om vlieger te worden. Je wordt natuurlijk niet alleen beoordeeld op dit gesprek, maar op de resultaten van de gehele selectieprocedure. Je wordt gedurende de selectie constant in de gaten gehouden en aan de hand daarvan wordt uiteindelijk beoordeeld of je geschikt bent.

Je weet nu meer over de selectie van vliegers. Voor de meesten lijkt het onmogelijk om vlieger te worden, maar eigenlijk is de kans best groot om door de selectie heen te komen en een baan te vinden als vlieger.

Ga met volle inzet de selectie in en wie weet wordt je in de toekomst wel vlieger bij defensie.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap