Defensie keuring
08 mei 2023 
2 min. leestijd

Defensie keuring

Als je gaat solliciteren bij Defensie, is de kans groot dat je een keuring moet ondergaan. Deze keuring is bedoeld om te kijken of je lichamelijk en mentaal geschikt bent voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Het kan best spannend zijn om een Defensie keuring te ondergaan, maar met de juiste voorbereiding en mindset kun je er zeker van zijn dat je het goed zult doen. In dit artikel vind je enkele tips en oefenopdrachten die je kunnen helpen om je voor te bereiden op de Defensie keuring:

banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden

Tips Defensie keuring

  • Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor een succesvolle keuring. Zorg ervoor dat je de avond voor de keuring op tijd naar bed gaat en dat je voldoende slaapt. Probeer jezelf te ontspannen en niet te veel te piekeren over de keuring. Het is belangrijk dat je uitgerust en alert aan de keuring begint.

  • Eet gezond en drink voldoende water

Een gezonde voeding en voldoende hydratatie zijn belangrijk voor een goede fysieke en mentale prestatie. Zorg ervoor dat je de dag van de keuring gezond ontbijt en drink voldoende water. Probeer ook alcohol en cafeïne te vermijden, omdat deze stoffen je zenuwachtig kunnen maken.

  • Train je conditie en kracht

Bij de Defensie keuring wordt er getest op je fysieke fitheid en kracht. Om je hierop voor te bereiden kun je verschillende oefeningen doen. Bijvoorbeeld, trainen met kettlebells, push-ups en sit-ups, hardlopen of zwemmen. Deze oefeningen helpen je om je conditie en kracht te verbeteren.

  • Oefen met het onderdeel mentale capaciteit

Naast het fysieke aspect wordt er bij de Defensie keuring ook gekeken naar je mentale capaciteit. Hierbij moet je denken aan het oplossen van puzzels, het onthouden van informatie en het herkennen van patronen. Je kunt hiervoor oefenen door bijvoorbeeld breinbrekers op te lossen of sudoku's te maken.

  • Blijf rustig en geconcentreerd tijdens de keuring

Tijdens de keuring is het belangrijk dat je rustig en geconcentreerd blijft. Probeer niet te veel na te denken over de resultaten en focus je op de opdrachten die je krijgt. Luister goed naar de instructies en vraag om verduidelijking als je iets niet begrijpt.


Oefenopdrachten Defensie keuring

Hieronder vind je een oefenopdracht voor het onderdeel mentale capaciteit:

oefenopdracht defensie keuring

Antwoord oefenopdrachten Defensie keuring

Antwoord: Het volgende getal in de reeks is 15. De reeks gaat steeds met 3 omhoog.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Defensie keuring bedoeld is om te kijken of je geschikt bent voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Als je niet slaagt voor de keuring, betekent dit niet dat je een slechte kandidaat bent. Het kan zijn dat je beter past bij een andere functie binnen Defensie of dat je nog niet helemaal klaar bent voor deze stap. Blijf positief en blijf werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Door je goed voor te bereiden en rustig te blijven tijdens de Defensie keuring, vergroot je de kans dat je slaagt voor de keuring. Blijf positief en vertrouw op je eigen kunnen, dan komt het zeker goed!

Meer oefenen:
Wil je meer oefenen? Doe dan de Defensietest Training! Met de Defensietest Training kun je tegen een vergoeding levenslang voor alle onderdelen van de defensiekeuringen onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je beter presteert op een defensietest.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap