Marechaussee keuring
16 mei 2023 
3 min. leestijd

Marechaussee keuring

Als je geïnteresseerd bent in een baan bij de marechaussee, is de kans groot dat je een keuring moet ondergaan om te bepalen of je geschikt bent voor de functie. Deze keuring is een belangrijke stap in het proces en kan een uitdaging zijn voor sommige kandidaten. In dit artikel geven we enkele tips en oefenopdrachten die je kunnen helpen bij de marechaussee keuring.

banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden

Tips marechaussee keuring

  • Tip 1: Zorg voor een goede fysieke conditie

Een van de belangrijkste onderdelen van de marechaussee keuring is de fysieke conditietest. Je moet laten zien dat je fysiek in staat bent om de taken van de marechaussee uit te voeren. Om je hierop voor te bereiden, is het belangrijk om regelmatig te sporten en een goede conditie op te bouwen. Probeer bijvoorbeeld drie keer per week te joggen of te zwemmen, en werk aan je spierkracht door krachttraining te doen.

  • Tip 2: Bereid je voor op de psychologische test

Naast de fysieke conditietest moet je waarschijnlijk ook een psychologische test afleggen tijdens de marechaussee keuring. Deze test is bedoeld om te bepalen of je de juiste persoonlijkheid hebt voor het werk bij de marechaussee. Om je hierop voor te bereiden, kun je oefenen met het beantwoorden van vragen over je persoonlijkheid en gedrag.

  • Tip 3: Bereid je voor op de medische keuring

Naast de fysieke en psychologische keuring, moet je ook een medische keuring ondergaan om te bepalen of je gezond genoeg bent voor het werk bij de marechaussee. Om je hierop voor te bereiden, is het belangrijk om gezond te leven en eventuele gezondheidsproblemen aan te pakken voordat je de keuring ingaat.

Oefeningen marechaussee keuring

  • Oefenopdracht 1: De shuttle run test

Een van de tests die je kunt verwachten tijdens de keuring is de shuttle run test, ook wel bekend als de bleep test. Bij deze test moet je zo snel mogelijk heen en weer rennen tussen twee punten, terwijl je reageert op een geluidssignaal. De afstand tussen de punten wordt steeds korter, waardoor het steeds moeilijker wordt om op tijd bij het volgende punt te komen. Oefen deze test door een app te downloaden op je telefoon en deze regelmatig te doen.

Een goede strategie voor de shuttle run test is om een steady tempo aan te houden en niet te snel van start te gaan. Je kunt proberen om in een ritme te komen en te focussen op je ademhaling. Houd je ogen gericht op het volgende punt en probeer zo efficiënt mogelijk te draaien. Vergeet niet om te stretchen voor en na de test om blessures te voorkomen.

  • Oefenopdracht 2: Persoonlijkheidstest

Een voorbeeld van een persoonlijkheidstest is de Big Five persoonlijkheidstest. Bij deze test worden vijf persoonlijkheidstrekken gemeten: extraversie, aangenaamheid, consciëntieusheid, emotionele stabiliteit en openheid voor ervaringen. Oefen met het invullen van deze test en probeer te begrijpen wat de verschillende persoonlijkheidstrekken inhouden.

Bij het invullen van een persoonlijkheidstest is het belangrijk om eerlijk te zijn en niet te proberen om jezelf anders voor te doen dan je bent. Beantwoord de vragen op basis van je eigen persoonlijkheid en gedrag. Het kan helpen om vooraf te bedenken hoe je zou willen reageren in bepaalde situaties en hoe je jezelf ziet als persoon. Vergeet niet dat er geen goed of fout antwoord is bij een persoonlijkheidstest, het gaat erom dat je een eerlijk beeld geeft van wie je bent.

  • Oefenopdracht 3: Gezond leven

Een gezonde levensstijl kan je helpen om je voor te bereiden op de medische keuring. Dit betekent dat je gezond moet eten, genoeg moet slapen en regelmatig moet bewegen. Probeer bijvoorbeeld om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen en beperk de inname van suiker en vet. Als je rookt, is het belangrijk om te stoppen met roken voordat je de keuring ingaat.

Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een betere fysieke en mentale gezondheid en kan je helpen om beter te presteren tijdens de keuring. Zorg ervoor dat je gezond eet, voldoende slaapt en regelmatig beweegt. Vermijd ongezonde gewoonten zoals roken en drinken. Als je medische problemen hebt, is het belangrijk om deze aan te pakken voordat je de keuring ingaat.


De marechaussee keuring kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je je kansen op succes vergroten. Zorg voor een goede fysieke conditie, oefen met psychologische tests en leef gezond om jezelf optimaal voor te bereiden op de keuring. Vergeet niet om ontspannen te blijven en jezelf te blijven tijdens de keuring, dit kan ook bijdragen aan een succesvol resultaat.

Nog meer voor de defensie oefenen?
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Defensie Training. Met de Defensie Training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ-test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap