Voorbereiden psychologische test defensie
10 mei 2023 
1 min. leestijd

Voorbereiden psychologische test defensie

In dit artikel gaan we het hebben over hoe je je kunt voorbereiden op een psychologische test bij Defensie. Een psychologische test is een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure bij Defensie. Het doel van deze test is om te kijken of je geschikt bent voor het werk en de omgeving bij Defensie. Het kan daarom zijn dat je wordt gevraagd om een aantal tests af te leggen, zoals een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest en een intelligentietest. Hieronder geven we je enkele tips en oefenopdrachten om je optimaal voor te bereiden op deze tests.

banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden


Tips voorbereiden psychologische test defensie:

  1. Zorg voor een goede nachtrust: Het is belangrijk dat je uitgerust bent op de dag van de test. Zorg daarom dat je de nacht ervoor voldoende slaap krijgt.
  2. Eet goed: Een gezonde maaltijd voorafgaand aan de test kan ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren.
  3. Lees de instructies goed: Zorg dat je de instructies van de test goed doorleest voordat je begint. Zo voorkom je dat je fouten maakt.
  4. Blijf rustig: Het is normaal dat je zenuwachtig bent voor een test, maar probeer rustig te blijven. Adem diep in en uit en focus op de taak die voor je ligt.


Oefenopdrachten psychologische test defensie:

  1. Persoonlijkheidstest: Bij een persoonlijkheidstest wordt gekeken naar je persoonlijkheidseigenschappen. Oefen door online persoonlijkheidstesten te maken en te kijken welke eigenschappen bij jou naar voren komen.
  2. Capaciteitentest: Een capaciteitentest meet je vaardigheden op verschillende gebieden. Oefen door online capaciteitentesten te maken en te kijken waar je verbeterpunten liggen.
  3. Intelligentietest: Een intelligentietest meet je cognitieve vaardigheden. Oefen door online intelligentietesten te maken en te kijken waar je sterke punten liggen en waar je nog aan moet werken.


Antwoorden oefenopdrachten psychologische test defensie:

  1. Persoonlijkheidstest: De antwoorden bij een persoonlijkheidstest zijn persoonlijk en kunnen verschillen per test. Het is belangrijk dat je eerlijk antwoord geeft op de vragen.
  2. Capaciteitentest: De antwoorden bij een capaciteitentest kunnen verschillen per test. Het is belangrijk dat je goed leest wat er van je wordt gevraagd en dat je de opdrachten rustig en nauwkeurig uitvoert.
  3. Intelligentietest: De antwoorden bij een intelligentietest kunnen verschillen per test. Het is belangrijk dat je goed leest wat er van je wordt gevraagd en dat je de opdrachten rustig en nauwkeurig uitvoert.


Nog meer voor de defensie oefenen?
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Defensie Training. Met de Defensie Training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ-test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap