Medische keuring luchtmacht
16 mei 2023 
1 min. leestijd

Medische keuring luchtmacht

Een medische keuring voor de luchtmacht is een belangrijke stap voor mensen die willen dienen in deze tak van de krijgsmacht. Het is van cruciaal belang om te zorgen dat u in goede gezondheid verkeert om in staat te zijn om de taken uit te voeren die van u worden verwacht. Om u te helpen bij het voorbereiden op deze keuring, geven we u hieronder enkele nuttige tips en oefenopdrachten.

banner voor de defensietest artikelen, staat het pakket van de defensie test op waar je jezelf kunt voorbereiden

Tips medische keuring luchtmacht

  • Tip 1: Zorg voor voldoende rust

Een goede nachtrust is essentieel om in topconditie te zijn voor de medische keuring. Zorg ervoor dat u ten minste acht uur slaap krijgt voordat u naar de keuring gaat. Vermijd cafeïne houdende dranken of stimulerende middelen, zoals koffie, thee of energiedrankjes, omdat deze uw slaap kunnen verstoren.

  • Tip 2: Zorg voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is belangrijk om in goede gezondheid te verkeren. Zorg ervoor dat u gezond eet en regelmatig lichaamsbeweging krijgt. Vermijd ongezonde gewoonten zoals roken, alcohol- of drugsmisbruik, omdat deze uw gezondheid kunnen schaden en uw kansen op het slagen van de medische keuring kunnen verminderen.

  • Tip 3: Bereid u voor op de verschillende tests

De medische keuring voor de luchtmacht omvat verschillende tests, waaronder gehoortesten, oogtests, longfunctietests en fysieke fitheidstests. Het is belangrijk om te weten wat deze tests inhouden en hoe u zich erop kunt voorbereiden.


Oefenopdrachten medische keuring luchtmacht

Hieronder staan enkele oefenopdrachten die u kunt doen om u voor te bereiden op de tests:

  • Gehoortest: 

Laat iemand verschillende tonen afspelen en probeer te raden welke toon u hoort. Schrijf de resultaten op en vergelijk deze met de normale gehoortestresultaten.

Gehoortest: De normale gehoortestresultaten zijn gebaseerd op een audiogram, waarbij de resultaten worden uitgedrukt in decibels (dB). Een normale gehoortestresultaat is wanneer u geluiden kunt horen die zachter zijn.

  • Oogtest:

Houd uw handpalm tegen uw oog en concentreer u op een object op afstand. Verwijder uw hand langzaam en kijk hoe lang het duurt voordat u het object duidelijk kunt zien. Herhaal dit met het andere oog.

  • Longfunctietest: 

Oefen met het opblazen van ballonnen of gebruik een spirometer om uw longcapaciteit te meten. Vergelijk uw resultaten met de normale waarden voor uw leeftijd en geslacht.

Train uw uithoudingsvermogen door te joggen, zwemmen, fietsen of andere vormen van cardiovasculaire oefeningen. Probeer uw tijd of afstand te verbeteren en zorg ervoor dat u zich bewust bent van uw maximale hartslag en ademhalingssnelheid.


Meer oefenen:

Wil je meer oefenen? Doe dan de Defensietest Training! Met de Defensietest Training kun je tegen een vergoeding levenslang voor alle onderdelen van de defensiekeuringen onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je beter presteert op een defensietest.

Defensiekeuring Coaching Trainingen

Defensie pakket A

€37,-
defensietest pakket a

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket B

Meest verkocht

€ 57,-
defensietest pakket b

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + Sporttest

 + IQ/Capaciteitentest

 + Trainingsschema's

 + Lidmaatschap

 + Coaching via mail

 + Defesietest App

 + Defensie Community

Defensie Pakket C

€ 47,-
defensietest pakket c

 + Defensiekeuring gids

 + Mindset-training

 + Sollicitatietraining

 + IQ/Capaciteitentest

 + Coaching via mail

 + Defensietest App

 + Defensie Community

 + Lidmaatschap